Misstag i inredningen kanske inte är hela världen. Men att åtminstone vara medveten om dem betyder att man kan sträva efter att undvika de värsta misstagen.

Allt köpt i samma butik

Vill man skapa en intressant unik inredning är det ofta klokt att shoppa runt i lite olika butiker. Det är inget fel med att köpa saker från stora möbelvaruhus, men titta gärna efter objekt i andra butiker för att skapa en häftig och iögonfallande inredning.

För många möbler i rummet

Övermöblering är ett vanligt misstag och får rummet att se både stökigt och mindre ut. Och det vill ju ingen. Detta kommer ofta av önskan att få plats med allt man hittat och tycker kan passa in. Men att lära sig kompromissa med vad som faktiskt ställs in i rummet kommer gynna rummet mycket mer.

Lägga in en för liten matta

Mattan i ett rum får gärna ta upp en hel del utrymme. När mattan är för liten förstör det lätt helhetsintrycket i hela rummet, eller åtminstone den delen av rummet mattan ligger.

Fel färgkombinationer

Att en färg fungerar bättre med vissa än andra är något vi alla har en grundläggande förståelse för. Färgmatchning är dock något alla kan lära sig och låter en undvika både små och stora misstag i inredningen. Med kunskap om allt från accentfärger till komplementfärger kan man skapa riktigt fantastiska färglandskap hemma.

Lågt hängande gardiner

Att hänga gardinerna så högt upp som möjligt är ett väldigt bra sätt att dra blicken uppåt och därmed även ge en känsla av rymd i rummet. Lågt placerade gardinstänger som slutar strax efter själva fönstret kan dessutom stänga ute en hel del naturligt ljus.