Som inredningstrend för 2014 ser vi en självklar vinnare, nämligen hållbarhetstänket. Trenden med att låta omtanken om natur och människa gå före och att inreda med kvalitet före kvantitet.

När vi handlar idag tänker vi inte bara på kvaliteten, utan även på ekologisk produktion som inte skadar vare sig natur eller människa. Här kan du läsa mer om 2014 års trender som håller i sig.

Klassisk nordisk design visar vägen

Något annat som fortfarande håller i sig är den numera klassiska skandinaviska designen från 50-talet som man kunde se mycket på den årliga mässan Formex, där inredningsproffs möts och spår årets trender. Naturen ska nu få sin plats i vardagsrummet, inte bara utanför ditt fönster. Satsa gärna på inredningsdetaljer som går i naturens tema med växtmönster och vackra djurtryck.

Vår nordiska design står för en typiskt enkel, naturlig och tidlös stil med hållbarhet och mycket satsas på att skapa ett klassiskt och funktionellt hantverk.

Många välsorterade möbelvaruhus som satsar på nordiska hantverk och säljer möbler av god kvalitet går att finna på nätet idag. På nätet hittar du många klassiker från kända svenska varumärken, surfa runt och du kan få goda ideér på vad som skulle passa bra hemma hos dig eller på kontoret.

Matcha

Något som passar utmärkt till den nordiska designen är olika kombinationer av uppstickande färger.

Det har länge varit trendigt att inreda med enkla och blottade färger men nu börjar snälla dramatiska färger få sin plats igen i de svenska hemmen i form av pasteller som grön, blå och rosa. Man mixar dem gärna med rigida material som betong, metall och lack. På Expressen skriver de om hur du kan mixa de olika färgerna.

Andra trendiga färger inom årets inredningstrender är vinrött, korall och orange. De ska du gärna addera som en trevlig färgklick i ditt hem. Satsa på hållbara textilier i naturmaterial, och dra dig inte för att sy om gamla fina 50-talsgardiner till kuddfodral, till exempel. Då är du både trendig och miljömedveten eftersom du återbrukar.