Just trasmattor är något som jag har i mängder hemma. Jag är nämligen stolt privilegierad att ha en farmor som väver i minut och parti. Och med tanke på att jag säkert fått två mattor om året av henne i x antal år så har jag en del hemma. Men det går ju inte att använda alla mattor samtidigt, de får liksom inte plats.

Därför blev jag så glad när jag tittade på sommar med Ernst för ett bra tag sedan, och han visade hur man kunde använda sina gamla trasmattor till andra saker. Han gjorde nämligen kuddfodral av dem. Vilken lysande idé han kläckte. Sagt och gjort har jag sytt om några av mina mattor till kuddar. Några i mindre storlek för att kunna pryda min soffa och några i större storlek som kan ligga på golvet. Perfekta som sittkuddar eller bara för att ligga och mysa på dom. Jag har gjort många olika kuddar i olika färger så jag kan byta efter årstider och trender, och det blir verkligen en personlig inredning som många kommenterat och blivit inspirerad av.

Nu till sommaren planerar jag att göra sittkuddar till mina utemöbler av några av de mattor som fortfarande ligger och väntar på att få användas. Eftersom vävda mattor är så slitstarka är de perfekta att använda just som sittkuddar, eller dynor till stolar och bänkar och de blir ändå behagliga och mjuka att sitta på.

För mig känns det verkligen bra att ha kunnat återanvända farmors mattor så de nu får pryda mitt hem istället för att ligga i källaren och samla damm och farmor är väldigt stolt över sina mattor.