När du tänker på att inreda ett rum, vill du antagligen tänka på möbler. Det gäller vare sig du inreder ett rum i ditt hem eller ett kontor. Möblemanget är viktigt. Men glöm inte att belysning också är en viktig del av inredningen.

Ergonomiskt viktigt

Belysning är viktigt för hur du mår i rummet. Det gäller när du arbetar, att ljuset är en del av ergonomin. Men det gäller också för köket, matplatsen och soffan där du brukar sitta med en bok. Ljus är viktigt överallt. Du skall se vad du gör. Samtidigt ska ljuskällorna vara sådana att du inte blir bländad, och att du naturligt kan röra dig i rummet utan alltför stora ljuskontraster.

Estetiken är också viktig

Inredning handlar nu inte bara om funktion, utan också om att göra rummet vackert. Även där har belysningen en viktig roll. Passar ett mjukt, varmt ljus i rummet? Eller behöver du starkt, vitt ljus på en arbetsyta? Oavsett vilket, kan ett lagom varierat ljus göra väldigt mycket för det helhetsintryck du får av ett rum. Bra ljus kan både få det att kännas större och göra det mera ombonat.

Tänk alltså på att leta efter lampor som passar till rummet. Kanske kan du hitta något här.