Många gånger så kanske vi fokuserar på möbler, gardiner och annat då vi ska inreda våra hem. Vi får inte glömma bort belysningen då den är en viktig del i vår inredning. Kanske speciellt under hösten och vintern då det blir allt mörkare ute.

Rummen och möblemanget bestämmer hur mycket och vilken typ av belysning vi ska använda oss av. Ju större rum det är desto mer belysning krävs. Ett normal stort rum kan behöver uppåt åtta olika ljuskällor. Man vill ju gärna kunna variera sig beroende på vilken tid på dygnet det är och vad man gör i rummet. Ska man städa så är det viktigt att det finns en god allmänbelysning som lyser upp rummet ordentligt.

Om man bjuder på en middag på lördagskvällen så vill man kunna skapa en atmosfär och stämning med sin belysning. Dimmer är ett bra sätt att kunna få till en bra och stämningsfull belysning. Idag så kan du montera dimmer på det mesta som lyser, både fönsterlampor och det armaturer som finns i taket. Det går även att inkludera dessa enheter i det nätverk som finns i huset så du kan styra detta från din smarta telefon.