Inredning behöver inte bara vara tavlor, fina prydnadssaker och en massa ljuslyktor. Det kan lika gärna vara saker som också har en funktion. 

Braskamin

En öppen eld är fantastisk vacker och den extra värmen är skön under vintermånaderna. Under somrarna, kan man till och med stänga av värmen i rummet bara så man får elda lite på sommarnätterna.

Braskaminer är så klart en kostnad, men de behöver inte kosta skjortan. Den här skönheten från Svendsen ligger strax under tjugotusen och kommer att så småningom betala igen sig. En kamin gör det nämligen möjligt att sänka värmen i hemmet, så dina värmekostnader kommer att sjunka.

Ett öppet kök

En billigare inredningsdetalj är att ha ett öppet kök. Du kommer lättare åt allting och får bra översikt över vad du har och inte. Tänk bara på att inte har öppna luckor för nära spisen om du inte har en väldigt bra fläkt: annars kan matosen lägga sig på tallrikar och skålar.

Ett öppet kök är inte nytt, men populariteten har ökat de senaste året för många börjar tröttna på den stilrena och minimalistiska stilen som varit genomgående i flera år. Det är dags för ett hem att se bebott ut, och det innebär mycket saker och en viss transparens.

Smarta möbler

En sista detalj som man kan sträva efter, är möbler som också fyller en funktion. Sittpallen har en sits som går att lyfta och förvara saker under, soffan går att dra ut för att skapa en extra säng och under sängen samlas inte damm utan där har man utdragbara lådor eller andra förvaringsmöjligheter. En stege som man använder för att nå de högsta hyllorna kan också agera som dekoration när den inte används. På så sätt kan du ha små gömmer med filtar, kläder, extra värmeljus för stämningen och kanske till och med godisgömma?