shutterstock_290778623

Du kan inreda hela dagarna, men om du inte vet hur man inreder på ett smart och snyggt sätt, kommer du aldrig att bli nöjd. 

Inte för många detaljer

Försök inte trycka in för mycket i ett rum. Hur snygga de små detaljerna än är, kommer de att försvinna i mängden om det finns tjugo olika, snygga saker att titta på. Håll tillbaka när du väljer du krukor, lampor och prydnadssaker till rummet. Med lite mindre saker, har man möjligheten att ta in allting när man kliver in i rummet.

Håll efter i rummet

Ett välstädat hem kommer inte av sig själv. Det gäller att plocka undan efter sig, även om man tror att man ska använda saken dagen efter igen. Det handlar om att lägga in kläder i garderoben på kvällen, plocka undan i köket efter matlagningen och inte minst att dammtorka och dammsuga varje vecka. Om du håller huset städat, kommer inredningen att synas bättre.

Röd tråd genom huset

Om du går genom huset ska du kunna se din inredningsstil genom hela huset. Stilen ska återkomma i varje rum. Det kan synas i materialval, färger, blommor, tyger eller liknande. Gärna en kombination av flera för att visa ännu tydligare vilken stil som bostaden har. Ni kan exempelvis hitta en stil som ni gillar och använda bilder på stilen som inspiration när ni inreder rummen.