Något som blivit allt mer inne i vår inredning, är att våra hem ska vara personliga och ha möbler och inredningsdetaljer som inte går att köpa på exempelvis IKEA. Gärna egna, unika möbler som ingen annan har. Är man inte händig själv eller inte har tiden att måla, göra om och skapa sina egna möbler, men ändå vill ha en unik och egen inredning har jag hittat ett företag som kan hjälpa dig, nämligen AZ Design.

AZ Design är ett företag som specialtillverkar möbler efter kundens egna önskemål. Till dem kan du vända dig både som privatperson eller företag för att hitta just din unika möbel. Antingen kommer du med en ritning eller ett förslag till någon av företagets försäljare, eller så kommer ni tillsammans fram till en idé/ritning på den möbel du önskar. Företaget tillverkar soffor, fåtöljer, sittpuffar, fotpallar, sänggavlar och sängramar samt restaurangmöbler. Valmöjligheterna är näst intill obegränsade både på stommen, stoppningar, val av tyger och detaljer. Här kan du få allt från en bullig, romantisk sänggavel till en strikt och stilren soffa, det är bara din egen fantasi som sätter gränserna. Företaget har en nära kontakt med de fabriker som tillverkar deras möbler och du som kund har möjlighet att följa din möbel under hela processen, från idé till färdig möbel och under tillverkningens gång har du möjlighet att påverka.

Ett annat bra tips om du själv är händig och har tid är att köpa gamla möbler på loppisar och auktioner, renovera upp och måla om för att bli unika och personliga. De färger som står sig starkast i vår är vit, pianosvart och turkost. Just turkost är en färg som kommit nu i vår som syns på det mesta i inredningen, allt från textilier som kuddar och plädar till möbler och väggar. Tänkt dig ett kök i vitt med en vit köksgrupp, men en stol målad i turkost!