Inredningsmässigt har det blivit allt mer populärt med minimalism, ljust och inte så plottrigt. Små inredningsdetaljer får gärna agera blickfång, gärna något med lite statusen eller som är mer unikt. För dig som inte har turen att ha ett stort bankkonto för att investera i dyra möbler eller lampor från kända designers så är det ingen dum idé att rikta sitt sökande mot okända hantverkare och konstnärer.

Många konstnärer går att finna utspridda över landsbygden representerade i små gårdsbutiker eller i egna mindre gallerier. Om du befinner dig på semester ute i landet så är det med andra ord en god idé att hålla ögonen öppna efter fynd. Men har du inte turen att resa runt eller har lite otur i ditt sökande så är det allt fler hantverkare som säljer sina alster online. På landshopping.se finnas massvis med fina bruksföremål från små hantverkare ute i landet. Kanske kan du hitta något där som passar din smak och som kan stå ut i ditt hem.

Loppisar är också ett ställe där det kan vara värt att hålla ögonen öppna efter roliga fynd och det går att hitta unika saker som du kan vara ensam om. Ett annat sätt är att själv ägna sig åt hantverk, kanske har du en ådra av kreativitet i dig som kan få utlopp i något att visa upp i hemmet. Keramikkursen är populära just nu, kanske kan du ge det ett försök. Men ligger det inte för dig att skapa från grunden så kanske du kan förfina andras skapelser genom att köpa begagnad inredning som du sedan gör om för att passa i ditt hem. Kanske finns det en möbel som kan få en ny charm med lite färg och nya beslag.