Köket

Med kreativ förvaring kan man mena två olika saker, dels kan det betyda att man använder en förvaringslösning till något helt annat än vad som var tänkt att förvaras där.

Ett slående exempel från 60-talet var alla ölbackar som användes för att förvara vinylskivor. En annan väg till kreativ förvaring är när man pimpar saker som ser lite tråkiga ut och sätter sin personliga prägel på hyllan, eller lampan. Gemensamt för båda är att man skapar en förvaring som är både praktisk och snygg. Nedan följer några tips på praktiska förvaringslösningar, några hämtade från Sköna Hems smarta tips.

Köksö

En stor köksö får knappast plats i ett normalt standardkök. Men en lite praktisk sådan kan man bygga själv genom att ställa två av IKEAs billiga Lack soffbord på varandra och placera en bit bänkskiva överst så har man fått en avställningsyta med förvaring på det nedre soffbordet. Det ger extra arbetsutrymme och förvaringsyta.

Matförvaring

Tar fruktskålen upp plats på ytor som annars skulle kunna användas för tillredning av mat? Då har Gardenhome en smart lösning, nämligen en snygg frukt- eller grönsakslåda som är staplingsbar. Det är möjligt att fylla den med de frukter man vill ha framme samt grönsaker som tål att förvaras i rumstemperatur. Lådan kan ställas på ett eget bord eller bänk och på så sätt friar man upp andra ytor.

Väggfasta hyllor

Hyllor är en utmärkt förvaringslösning Ofta finns det en bit vägg som inte är utnyttjad. Då passar det att sätta upp några hyllor där för att få lite mer plats för förvaring. Det finns många sorters konsoler och med lite färg och kreativa dekorationer får man inte bara praktisk lösning utan även en estetiskt tilltalande sådan.