Konsten att hänga tavlor

Tavlor och affischer, beroende på budget och intressen, är några av de viktigaste accessoarerna i ditt hem. Nakna väggar blir väldigt tråkiga medan noga utvald konst ger ditt hem en egen personlighet och lyfter fram din. Välj ut bilder som du gillar och som passar hur du är. Tänk på att ramen är halva konstverket, så även om du bara har råd med billiga affischer lyfts de av en snygg ram.

Tavelvägg

När du hänger tavlor finns det två sätt att tänka på varav tavelväggen är det ena. Med denna metod hänger du många tavlor och bilder tillsammans, för att skapa en kaosbaserad känsla av ordning. Börja gärna med att lägga ut tavlorna på golvet för att se vilka som passar ihop med vilka andra innan du börjar slå spik i väggen. Få lite hjälp på traven med din tavelvägg här.

Fritt hängande tavlor

Det andra sättet att hänga tavlor på är med frihängande tavlor. Om du har större verk, dyrare verk eller sådana som du vill framhäva extra mycket tenderar de till att försvinna i mängden på en tavelvägg. Då är istället lösningen att göra just det verket till en centerpiece som får hänga för sig själv. Att hänga tavlor är en konst i sig, så se till att anpassa tavelplaceringen efter övrigt möblemang.