Det kommande året ser ut att bli en spännande blandning av olika stilar som präglas av en djupare filosofisk eftertanke.

Inredningstrenderna nästa år förutspås att bestå av av kontraster och ytterligheter. Som en återspegling av influenser i samhället. Det finns fyra huvudinriktningar som sätter tonen för vårens mode inom inredning och design.

  • Sinnligt: Präglas av hur vi upplever världen genom våra sinnen. Med ett stort utrymme för naturmaterial, organiska former som ger en känsla av balans och harmoni. Du kan se detta i form av till exempel stickade textilier och material som är föränderliga. Ljus och rörelse, kamouflagemönster och marmoreringar. Pastellfärger, rosabeiga nyanser och djuprött.
  • Tiden: Det finns ett filosofiskt och tekniskt intresse för tiden, som tar sig uttryck i den här inredningsinfluensen. Även rymden, teknik och science fiction lämnar avtryck. Man kan se det på design som klockor med öppet urverk där man kan se tidens rörelse i de blottlagda kugghjulen. Traditionella motiv i kombination med högteknologi. Motiv som är präglade av mystik och mytologi. Färgnyanser i artificiella pasteller.
  • Eklekticism: En elegant och väl avvägd stil med många färger som kombineras på ett smakfullt sätt du kan se det i funtionsmaterial och i sportkläder. De tar sig även uttryck i hantverk såsom vävteknik i nya former. Färgerna är en blandning av pasteller, starka färger och neutraler.
  • Beständighet: Omtanke av moderjord, en miljötrend som verkar för att ge en motkraft till exploateringen av miljöresurserna. En renhet som är inspirerad av klostermiljön och sätter människan i centrum. Det visar sig som en förkärlek till hantverk, naturliga och ekologiska material. Horisontala linjer i designen med inspiration från nomadfolken.