inredning

Vårens inredningstrender har dykt upp och det finns många fina trender att ta del av. Vi vet vilka saker man ska satsa på om man vill göra lite förnyelse. 

Gamla fotografier

Besök mormor eller farmor och fråga om du kan få några gamla fotografier på släkt och vänner. Äldre porträtt passar in i nästan alla inredningsstilar, har man ett speciellt färgschema hemma kan man få äldre bilder retuscherade och smårepor åtgärdade för en billig slant. Exempelvis vill man kanske att bilden ska gå i lila toner för att passa inredningen, eller så har bilden blekts med åren och behöver fixas för att motivet ska bli klarare.

Marmor

Marmor fortsätter att vara ett viktigt inslag i inredningen. Man kan köpa underlägg till sina glas och ha dem synliga på bordet som dekoration när de inte används. Marmor kommer i flera färger så de kan enkelt matchas med andra saker i hemmet: vanligast är grön, vit och svart.

Golv på väggen

En ny trend är att använda klickgolv och parkettgolvet till någonting nytt. Man ska numera placera golvet på väggen. Man kan skapa en väcker struktur och få in de där naturinslagen som är så populärt. Om man vill kan man så klart måla golvplankorna men försök att behålla ådringen i träet för att få rätt utseende.

Stora blommor

Den minimalistiska trenden håller i sig men inte fullt ut. Det finns också en del stora och häftiga mönster som är populära. Stora blommor har varit poppis sedan slutet av 2015 och fortsätter nog en bit in på 2016. Man kan sätta blommorna på väggarna med stormönstrade tapeter. Men annars går det lika bra att köpa mönstrade gardiner eller varför inte brodera en vacker kudde?