I de flesta fall inreder vi våra rum gradvis. Vi börjar med de viktigaste möblerna och fyller sedan ut med detaljer av olika slag. Men ibland kommer situationer där vi tacklar all inredning på en och samma gång. Det kan exempelvis vara i samband med en totalrenovering eller en utbyggnad. Oavsett anledningen är det klokt att stanna till och planera lite extra.

Var noga med alla mått

I ett nytt utrymme gäller det att ha koll på måtten innan alla inköp börjar göras. Innan rummet fylls upp med något alls är det som bäst tillfälle att ta dessa mått. Men räkna alltid in avståndet saker och ting bör stå från varandra för att inte riskera att få rummet att kännas övermöblerat.

Bestäm en stil redan nu

När rummet står helt tomt har man det bästa möjliga tillfället att bestämma vilken stil det ska ha och göra alla inköp utifrån detta beslut. Det är också en chans att inkludera vacker och unik inredning i rummet. Det behöver självfallet inte följa en enda stil till punkt och pricka, men några tydliga riktlinjer kommer vara väldigt hjälpsamt vid inredningen.

Ta fram en färgpalett

Tillsammans med stilen kan det också vara klokt att tänka mer på färgerna. Genom att välja en färgpalett kommer rummet kännas som att det hänger samman mycket bättre också. Detta fungerar för rum i alla storlekar, men ett större rum har också mer möjlighet för fler färger i kombination.