Man behöver inte lägga all fokus på vardagsrum, kök och sovrum. Varför inte satsa lite krut på gården nu innan sommaren sättet igång på allvar? Det ska väl inte se lika tråkigt ut som på bilden ovan?

Att inreda utomhus är lite av ett nytt fenomen. Man vill skapa ”rum” i trädgården där man kan umgås, rum där barnen kan leka, och rum där ni kan sköta trädgårdsskötsel utan att smutsa ned utemöblerna. För att åstadkomma detta kan man antingen skapa naturliga rum med buskar och träd, eller så kan man fuska lite och sätta upp staket, vackra partytält och andra konstruktioner.

När du sedan har den uppdelning som du är ute efter är det dags att skapa ett litet vardagsrum mitt i naturen. Här gäller det att tänka lite smidigt. Det är jobbigt att ha en massa dekorationer som inte tål att vind eller regn, för dessa måste man plocka undan varje kväll så de inte förstörs. Det bästa du kan köpa är dynor i uteväv: dessa har plast på baksidan av tyget så det avvisar vatten istället för att suga upp det. Se också till att dekorationer och ljussättningen är för utomhusbruk.

Du kan köpa julgransslingor och linda in i stolpar eller buskar runt möblerna. Eller så köper du solcellsladdade lampor: dessa finns i en mängd varianter. Du kan ha de som ser ut som stenar, vindsnurror, risbollar och till och med risbollsljusslingor. Just ljussättningen är väldigt viktig för att skapa en skön atmosfär både på dagen och kvällen. Även oljelampor och ljuslyktor med riktiga ljus är ett måste när man vill njuta av sommarkvällen!