Växter är något nästan alla ser till att ha hemma. Men har du bara någon enstaka blomkruka i några av dina fönster kanske det är dags att utforska möjligheten att pryda hemmet med lite mer växtlighet? Här delar vi med oss av några tips om hur du kan göra detta på ett snyggt och enkelt sätt.

Lättskötta växter för nybörjare

Om du är en av dem som aldrig riktigt haft många växter hemma, och kanske även sett en eller annan växt vissa hemma, behöver du inte gå miste om vad växter faktiskt kan göra för ditt hem. Vad du istället behöver är växter som är lättskött men fortfarande vackra.

Hitta växter som trivs i skugga

Anledningen till att det är så vanligt med blomkrukor på fönsterbrädan är ju att växter behöver en hel del solljus för att växa och må bra. Men en hel del växter kan faktiskt trivas riktigt bra utanför direkt solljus. Och du kan lätt hitta flera olika sorter som du kan ställa längre in i rummet utan att behöva oroa dig att de kommer att vissna. Så länge du så klart ser till att vattna dem ordentligt.

Ställ fram snygga buketter

Har du möjligheten att plocka blommor från din trädgård eller omgivning och ställa fram inne är det något du helt klart borde göra med jämna mellanrum. Om du dock inte riktigt har den möjligheten kan du fortfarande få denna chans tack vare de prenumerationstjänster som du kan använda dig av. På så sätt får du nya buketter att pryda ditt hem med utan att du behöver gå ut och köpa dem själv.

Variera storleken på växterna

Vill du få in lite mer variation bland dina växter kan vi varmt rekommendera att du skaffar allt från små till riktigt stora växter till ditt hem. På så sätt kan du lättare sprida dem över hela rummet och fortfarande få dem att passa in. Se åtminstone till att ha en ordentligt stor kruka på golvet någonstans där du planterar en stor bladväxt eller kanske till och med ett litet träd.