Begreppet live shopping dök först upp på sociala medier, där användarna säljer sina prylar i en livesändning. Konceptet är nytt och roligt. Det blir som att ha en egen personal shopper som visar dig olika plagg, stilar, accessoarer och prylar.

Fenomenet är här för att stanna. Liveshopping finns kvar på sociala medier men det har även fått en alldeles egen plattform. Där finns flera olika butiker och varumärken att välja bland. Du kan vara med för att få tips och inspiration, fönstershoppa eller om du är sugen på att fynda såklart!

Handla online med en tvist

Liveshopping eller video commerce som det också kallas, är den perfekta hybriden mellan att handla online och i en fysisk butik. Det är så enkelt att hitta något här eftersom det känns som om du är där på plats. I själva verket kanske du är hemma, på jobb, eller på språng. Så länge din internetuppkoppling är stabil spelar det ingen större roll. Den här typen av marknadsföring gör det möjligt för de som kanske inte kan lämna sina hem att få känna sig delaktiga i shoppandet.

Utöver säljlives kan kedjorna välja att andra typer av innehåll. Till exempel en minikurs i reflexer, hundmat, eller vilken klänning som passar din kroppstyp bäst.