Hotell kan vara en inspirationskälla att vända sig till när det gäller nya idéer för sovrumsinredningen. Vill man åstadkomma denna känsla gäller det att veta vilka knep hotell använder sig av i design och inredningen.

Titta runt online

Hotell ser alltid till att visa upp inredningen online idag för att locka till sig bokningar. Men det är ju värt att tänka på att hotell sällan sköter detta själv utan anlitar andra företag att fixa inredningen. Dessa företag kan därför även vara bra källor för inspiration.

Med fokus på sängen

Ett hotellrum är först och främst ett sovrum och det betyder att sängen ska stå i fokus. Placeringen av sängen är minst lika viktig som själva designen och vilka sängkläder man använder sig av. Att få sängen att se mer bastant och rejäl är ofta något hotell eftersträvar och det kan göras med knep som en stor sänggavel och att dölja benen med lågt hängande tyger eller brädor. Välj också härliga sängkläder och lägg ut några extra prydnadskuddar ovanpå den bäddade sängen.

Extra långa gardiner

Gardinerna kan också spela en viktig roll i ett hotellrum. De kan bland annat hjälpa rummet att se högre ut genom att fästas i taket och inte direkt ovanför själva fönstret. Genom att använda ett skensystem kan man dessutom sätta in både mörkläggningsgardiner och tunnare varianter som släpper in solen utan att ge direkt insyn.

Fåtölj och bord

En eller annan sittplats är också något man alltid hittar på ett hotellrum. För ens eget sovrum räcker det gott och väl med en eller två fåtöljer med ett litet bord vid sidan av. Se bara till att undvika att skapa klädhögar på dem.