Det är en stor dag som förälder när ens barn ska lämna hemmet. Oro och vemod ska blandas med barnets förväntan och frihetskänsla. Kanske är det en av de få tillfällen som du som förälder är viktig för hjälp och stöttning. Men hur ska du förhålla dig och hur kan du vara till hjälp. Här kommer några av våra bästa råd.

 

Att inreda sitt först boende kan många gånger vara lite kostsamt, så en av de bästa sätten att vara till hjälp är inte sällan att som vanligt öppna plånboken. Vårt bästa råd är att påbörja planering av inredning i god tid innan och gemensamt fundera över budget och vart det går att kapa kostnader. Det kan vara frestande att pracka på hemtextiler och annan inredning som du själv inte använder längre, men glöm inte att ditt barn är en egen vuxen person nu som måste skapa sig en egen smak och ett eget hem. Föreslå kan man alltid göra, men ta inte över processen här. Det är svårt att komma från en del möbelinköp i samband med en flytt. Här är det klokt att se över begagnade alternativ som inte sällan är ett prisvärt alternativ för sparsamt slitna möbler. Istället för att delta i valet av inredning så föreslår vi att du intar en ställning där du stöttar genom att upplysa om viktiga möbler som är lätta att glömma bort såsom förvaring. Storeandshow.se har ett bra utbud av hyllor som går att skapa efter eget smak och tycke.

Sist men inte minst så är det mest betydelsefulla att du finns där när det inte går bra. Visa att misstag är naturligt, men att det sällan är något som inte går att ordna. Praktisk hjälp i form av släp, bära, städa och pyssla är allt som oftast mycket uppskattat. Använd din erfarenhet men försök att lämna pekpinnen hemma och visa att du respekterar att ditt barn blivit en vuxen individ. Försök att förenas i förväntningarna och glädjen och njut av denna milsten i livet för er båda. Lycka till!