Vackert hem

Vad är det som gör att ett hem känns hemtrevligt och ombonat? I vissa hem man besöker känner man direkt att det känns harmoniskt och bra medans det i andra bara känns stökigt och oroligt. Är det inredningen, städningen eller människorna som bor där som skapar känslan?

Välstädat men inte kliniskt

En första viktig punkt i trivseln är att hemmet ska vara fräscht och välstädat. Ett smutsigt hem gör att luften känns tyngre att andas och det gör även att det är svårt att slappna av och komma till ro. Känner du att du inte hinner med städningen hemma är det en viktig del att ta tag i. Satsa då på att leja bort sysslorna istället.

Vad som är viktigt är dock att hemmet inte blir kliniskt. Bara för att det är välstädat behöver det ändå finnas saker framme. Ett hem ska andas liv. Ha några tidningar på soffbordet, en tröja som hänger över soffkanten eller några köksgeråd som står framme på bänken. Det gäller att hitta en balans mellan välstädat och ombonat.

Inbjudande detaljer

En annan viktig punkt är att skapa inbjudande detaljer i hemmet. Det kan vara allt från en skylt på väggen i hallen där det står ”välkommen” till en mysig pläd i soffan att svepa in sig i. Är du typen som gillar citat och ordspråk är det idag väldigt trendigt med den typen av inredning. Ett tips är att göra egna citat och trycka på fotopapper, du skapar då personliga och unika tavlor som ingen annan har. Kolla bloggen fixaodona.se, där finns mycket inspiration att hämta.

Mysig stämning

Det sista som behövs för att göra ett hem hemtrevligt och ombonat är inget man kan köpa sig till, det är att skapa en bra stämning i hemmet. Bor det kärleksfulla och positiva människor i ett hem sprids den känslan även till de som besöker hemmet. Så vill du att människor ska trivas i ditt hem, satsa på att ge dem ett vänligt och positivt bemötande kommer de garanterat att trivas.