805668-haus-house-12
Är man husägare är det viktigt att man ser över sitt hus och med jämna mellanrum också utför olika typer av nödvändiga åtgärder. Här kommer därför några nyttiga tips för hur man kan se över sitt hus på bästa sätt.

Taket

Taket bör helst ses över ett par gång om året och då gärna under hösten och våren. Här ska man givetvis kolla så att det är helt, men även se till så att takrännorna är rensade. Ett bra tips är att också ta en titt på vinden så att det inte läcker in eller blivit mögelpåväxt eller liknande.

Fasaden

Fasaden är precis som taket viktigt att grundligt undersöka med jämna mellanrum. Skulle det finnas några sprickor i fasaden är det viktigt att dessa åtgärdas direkt så inte problemen förvärras. I samband med detta kan det också vara bra att se över fönster och dörrar så att dessa håller tätt på ett bra sätt.

Ligger huset i ett utsatt läge, som till exempel vid havet eller liknande, är det extra viktigt att sköta om fasaden på ett bra sätt.

Övrigt

Annat som också är viktigt att göra med jämna mellanrum är till exempel att inspektera krypgrunden så där inte finns mögel, djur eller dylikt. Även avloppsbrunnarna kan vara bra att se över så att dessa fungerar.

Huvuddelen av tipsen i den här texten är hämtade från http://www.byggahus.se/renovera/rusta-huset-hosten.