2218934-cleaning

Vi tar något av en paus från inredning ett inlägg här och väljer att istället tipsa lite kort om hur man håller hemmet rent hemma, det spelar ju trots allt ingen roll hur bra inrett man har det hemma om man inte samtidigt kan hålla rent.

När det kommer till städning är det många som faller efter på många delar av den, det är ju lätt att förstå då det knappast är en favoritsyssla för majoriteten av oss. Mer än så kan det ju också bli så att man sällan hinner med att göra mer noggrann och ordentlig städning, och medan man inte kan helt undvika att behöva städa mer grundligt emellan åt kan man faktiskt med några enkla tips istället underlätta städningen:

  • Städa alltid upp lite i badrummet efter varje besök, se till att ha en trasa tillgänglig och torka snabbt av handfatet och andra ytor. Det kommer att spara in på en massa jobb att ta bort fläckar som annars oundvikligen dyker upp.
  • Det är också en bra idé att plocka upp saker som man rör sig kring huset eller lägenheten. Är man till exempel på väg in till köket, ta en sväng förbi några rum och se om det inte är något som ska tillbaka dit.
  • Häng alltid upp kläder på sina rätta ställen, låt dem inte bara ligga och skräpa på en pall, stol eller, värst av all, golvet.
  • Lägg en kort stund åt sidan varje dag och städa bort det värsta i ett eller flera rum. Det kan ofta räcka bara med en kvart.

Alternativt finns det ju också en annan lösning som många har valt att använda sig av och det är städhjälp. Detta underlättar inte bara utan gör jobbet utan att man behöver bekymra sig om att det är för stökigt och försöka lista ut var man ska hitta tiden eller energin att göra detta.