Hemmaträning

Att de är inne och trendigt med träning har nog ingen undgått. Träning är väldigt stort idag och i alla media pumpas vi dagligen med information om hur och vad vi ska träna för att må som allra bäst. Det den senaste trenden säger är – inred ett eget hemmagym så kan du själv bestämma när du ska träna.

Att skapa ett gym i det egna hemmet är idag optimalt med dagens stressiga och tidsbokade tillvaro. Att ha tillgång till ett gym hemma, på de tider som passar en själv bäst, är optimalt för att få träningen att bli av och för att inte träningen ska bli ännu en stressig tid att boka in i kalendern.

Hemma gym

Plats

Det första man måste tänka på är i vilket rum man vill bygga gymmet. Många väljer källaren och har man en bra källare med ett stort rum över är det en bra plats. Det man bör tänka på dock är att det är bra ventilation i rummet så att man får den syre man behöver.

Med en färgburk till väggar och tak kommer man långt. Försök att satsa på ljusa färger för att inte rummet ska kännas mörkt och skumt. Ta gärna in en del färg på inredning eller redskap för att liva upp och skapa en positiv stämning. Sätt gärna upp speglar på en vägg för att kunna se dig själv i spegeln vid vissa övningar för att se att du har rätt teknik och position. När det kommer till golvet är det bra att satsa på ett mjukt stötdämpande golv. Det finns idag bra mjuka golvgymsplattor som är anpassade för just gymträning. Ett tips är att kolla på Jula.se, de har en riktigt prisvärd golvplatta i gummi. Följ länken för att komma till den.

Redskap

När det kommer till redskapen behövs egentligen inte så mycket för att skapa ett fullt funktionellt gym. Med ett par hantlar, ett par kettlebells, en skivstång med bänk och en träningsmatta kommer man riktigt långt. Är man av den typen att man inte kommer ut och springer eller cyklar kan det vara bra att införskaffa en maskin för motion och konditionen. Ett bra löpband är en bra investering.

Vi har hittat en favoritshop online som säljer riktigt bra redskap för träning, Gymkompaniet.se. De är ett företag med god träningskunskap i botten som säljer bra och prisvärda produkter. På deras sida har de en egen flik med redskap för hemmaträning. Där hittar du alla redskap du behöver för ett lyckat hemmagym. Vår favorit är ett redskap som heter Jungle Gym XT, vilket är ett paket av träning med remmar. Denna träning är en av de hetaste trenderna inom fitness idag och det är många som hakat på denna trend då den är ny, rolig och framförallt enkel att utföra. Dessutom ger träning med remmar riktigt bra resultat. Följ länken för att komma till Gymkompaniets redskap för hemmaträning.

Jungle Gym

Att välja redskap med den egna kroppsvikten som motstånd är väldigt bra för hemmaträning. Redskapen tar väldigt lite plats och det är en skonsam träningsform där du inte skadar dig eller felbelastar vilket är lätt att göra med träning med vikter.