Blommor

När någon nära går bort vill vi minnas dem med glädje och kärlek. Döden är något som drabbar alla, men när vi besöker gravplatser och tänker på den bortgångne som inte längre finns kvar hos oss vill vi tänka på det som var bra. Om graven är en ljus och fin plats är det lättare att få den känslan.

Gravstenar

Gravstenen är det som sätter störst prägel på en gravplats. Till viss del går det att designa den efter dina önskemål, men eftersom de flesta gravstenarna är tillverkade i granit blir de tyvärr oftast mörkt grå eller till och med svarta.

Ett företag som däremot tillhandahåller vita modeller är VitaStenar. Anledningen till vita färgen är att gravstenarna tillverkas i ett stenkompositmaterial. Fördelen med materialet är också att det är lättare att göra gravstenarna mer personliga. Ett valfritt bildtryck etsas in i gravstenen och du kan därmed välja ett motiv som påminner om den bortgångne samt ge den ett unikt utseende. En gravsten i granit ger tyvärr inte samma möjligheter.

Ljusa fina blommor

De flesta begravningsplatserna har ofta många mörka växter som idegran och tuja. För att få ett gladare, mer positivt utseende kan du smycka graven med ljusare blommor. Du måste inte begränsa dig till de traditionella valen utan kan använda dig av de som du tycker är finast eller som får dig att minnas lyckliga stunder med den bortgångne.

Förslag på fina blommor är pioner och flitiga lisor. Om du sätter lavendel kommer du att få fler blommor för varje år. Dessutom kommer de att få din minnesplats att dofta gott.