Vardagsrummet är ett av de rum där vi spenderar de flesta av våra vakna timmar i hemmet. Det är också det främst rummet där vi umgås med vänner och familj. Därför är det många som är på jakt efter det perfekta vardagsrummet som uppfyller alla behov. Hur skulle ett sådant vardagsrum egentligen se ut?

Mysigt

Många vill ha ett mysigt vardagsrum där man kan kura upp sig med en filt, tända lite ljus och bara slappna av. Filtar och ljus är enkelt att fixa, men hur får man till stämningen.

Det ligger så klart i det små detaljerna. Saker som att ha en braskamin i rummet ökar myskänslan (och värmen) väldigt mycket. Den är också praktiskt eftersom den sänker värmekostnaderna i hemmet. En braskamin kan gärna få vara fokuset i vardagsrummet, istället för teven.

Ljuset

En del av stämningen i vardasgrummet kommer från ljussättningen. Var generös med antal ljuskällor. En taklampa kan vara bra om ni brukar spela spel eller andra aktiviteter som gör att man måste kunna se bra, annars går det att bara ha fönsterlampor och ganska några bords- och golvlampor. Bara för att du har flera lampor i rummet betyder det inte att alla måste vara tänd samtidigt. En golvlampa vid läsfåtöljen tänds bara om man ska läsa där.

Tygerna

Mjuka och sköna tyger i varma färger skapar bättre stämningen än stål och läder. Köp in så även gästerna kan få en filt om de blir lite frusna. Ha några extra kuddar i soffan, eller jättemånga så ni kan bygga en kuddkoja med barnen! Tjocka gardiner stänger ute solen om ni vill ha mörkt omkring er, gardinerna förhindrar också att ljud studsar vilket kan hända i större rum.