Att köpa in växter som man tycker är snygga och skulle vilja ha i sitt hem är inte svårt. Det är dock inte alltid man riktigt vet var de passar in. I denna artikeln går vi igenom några tips på hur man kan göra plats för växter i sitt hem.

Hängande växter

Upphängda växter ett otroligt vackert alternativ. Om man inte har något kruka som är gjord för upphängning så går det även att göra en växtgunga. Då tar man helt enkelt en kort rustik plankbit, skruvar hål i den och sedan trär snöre eller band genom dem. Efter att denna hängts upp kan man helt enkelt placera sin växt i valfri kruka där på. Kom alltid ihåg att skruva in kroken i en regel så att den klarar av att hålla växten och krukans vikt. Annars finns risken att man vaknar upp till en trasig kruka och jord på golvet.

Bord

Många olika typer av bord kan bli ett hem för växter.  Gamla bord som inte längre används kan placeras på en passande plats och bli din inomhusträdgård.  Fördelen är att växterna kan packas ganska tätt och det blir en grön oas i rummet.

Hyllor

Hyllor är bland de bästa ställena för växter. Speciellt stilrena vita hyllor med dolda upphängsningsbeslag är perfekta för att lyfta fram de gröna växterna. Växterna ger rymt samtidigt som hyllornas sparsmakade design lyfter fram växterna själva.