Har det blivit dags att inreda badrummet? Du kanske är nyinflyttad eller så vill du bara förnya dig. Att inreda är både kul och spännande. Ibland blir resultatet någonting helt annat än vad man tänkt sig, men förhoppningsvis till det bättre.

BadrumEtt gott råd är hur som helst att ha en ungefärlig utgångspunkt. Det bästa är att välja en bild med ett redan inrett badrum som du finner tilltalande. Givetvis är tanken att du åtminstone ska återskapa delar av stämningen. Och har du upptäckt en detalj som du verkligen gillar så ska du såklart försöka få med den i din egen inredning – på ditt eget sätt. Det gäller att få en övergripande stil som passar in i huset och sedan kan man dekorera med spännande detaljer för att sätta pricken över i!

Det är inte alltid lätt att få den rätta känslan för hur inredningen i badrummet skall utformas. Det gäller att hitta bra inspiration att utgå ifrån. Studio Karin har många bra tips. Kika in där!

Ett tips är att anpassa inredningen efter bostadens övriga arkitektur.  Är det till exempel ett sekelskifteshus så bör man kanske undvika en alltför modern inredning. Men givetvis är det inte fel att ha moderna detaljer. Se för övrigt över noggrant vilka specialdetaljer som ska finnas i ditt badrum. Gör upp en övergripande lista över sådant som ska åtgärdas. Ibland visar det sig att lampor och andra detaljer inte riktigt passar och då gäller det att tänka om.

Det generella tipset är att försöka hålla en röd tråd genom inredningen så blir det oftast bäst.