shutterstock_238884631

När man inreder ett hem finns det flera vägar att gå: men dessa är de absoluta mest beprövade knepen för att få ett mysigt hem. 

Foton

Ställ upp foton på byråer och bord för att visa upp er familj och era vänner. Man kan också hänga fotografier på väggarna för att fylla ut dem och skapa en egen känsla i hemmet.

Tyger

Kuddar skapar genast en myskänsla. Håll dig till ett tema i hela huset och sprid runt dem. Lägg gärna flera stycken i soffan som man kan gosa ned sig i. Ett par i en kökssoffa eller läsfåtöljen höjer också mysfaktorn.

Vill du dämpa ljud och få det hemtrevligare, fungerar alltid gardiner. Under sommaren kan du ha tunnare gardiner som släpper in solljuset, och under vintern byter man till tjockare för lite mer värme. Gardinerna sätter också tonen på rummet och kan styra inredningen i form av färger och stil.

Funktion i inredningen

Om du kan kombinera inredningsmöbler och prylar med funktioner, är det bara bra. En vacker låda som också håller fjärrkontrollerna, är ett exempel. Eller så kan du köpa en gammal bok på en loppis och skära ut sidor för att skapa ett tillräckligt stort hål för kontrollen. Man kan också ha sittpuffar med förvaring i och stegar där man hänger filtar som inte används för tillfället.

Det är mindre risk att det blir överfyllt med inredningsdetaljer och småsaker om man bara köper saker man gillar. Sätt ett krav på att majoriteten av dekorationen ska ha flera funktioner.