shutterstock_143503666

Nu så här inne på årets sista månad är det dags att blicka mot det nya året och titta på en del trender. I denna artikel har vi valt att rikta in oss på badrummet och vad som kommer att vara populärt 2016.

Belysning

Belysningen har ju alltid varit viktig i badrummet, medan spotlights inbyggda i taket har varit väldigt populärt den senaste tiden kommer det framöver bli trendigt med lampor med väggfästen.

Sten

Under 2016 kommer sten att åter igen dyka upp som ett trendigt material för badrummen, och inte bara som dekorativt utan även i funktionella delar. Kanske det mest lyxiga kommer att vara saker som en badkar av marmor. På sajten freshhome kan man hitta många inspirationsbilder för just marmor.

Metall

Även metaller kommer att vara populärt det kommande året, medan vi har sett en del mässing dyka upp under 2015 kommer nästa år vara fullt av även andra metaller som guld, silver, platina och rostfritt stål finnas i många badrum innan nästa år är över.

Gröna växter

Tillsammans med dessa material kommer det även bara populärt att blanda in lite grönt och levande i form av växtlighet. Inomhusträdgårdar är ju redan trendiga men tittar man specifikt på badrummet så kan man hitta växter som passar sig väldigt bra där.

Dramatiska färger

2016 kommer att vara perfekt för alla som är trött på helvita badrum, nu är det äntligen trendigt att använda lite mer färger. Här kommer man att kunna ha en hel del att välja mellan, men en färg som tydligen kommer att dominera är svart.